Суспільство
21 червня 2017
Нова редакція реєстру лікарських засобів, передбачена урядовою програмою Доступні ліки, буде введена в дію 31 липня
Реєстр оновлюється повністю, тому учасники програми повинні повторно подати заявки для включення препаратів до реєстру.
news-image

Нова редакція реєстру лікарських засобів, передбачена урядовою програмою "Доступні ліки", буде введена в дію 31 липня. Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я України, пише «Є!» з посиланням на 5 канал.

Зазначено, що прийом заявок від потенційних учасників програми з ціновими припущеннями за 21 міжнародною непатентованою назвою (МНН) буде здійснюватися з 3–12 липня включно.

МОЗ планує сформувати новий реєстр до 22 липня, а затвердити його 24 липня.

У відомстві наголошують, що реєстр оновлюється повністю, тому чинні учасники програми повинні повторно подати заявки для включення препаратів до реєстру.

Раніше Міністерство охорони здоров'я оприлюднило попередній реєстр граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби станом на 16 червня 2017 року.

Окрім цього, за інформацією МОЗ, наразі програмі беруть участь 35 виробників: 18 – з країн ЄС, 15 – з України, один – з Ізраїлю, один – з Індії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КМДА опублікувала перелік аптек, в яких пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом ІІ типу отримуватимуть в Києві ліки безкоштовно або з незначною доплатою за урядовою програмою "Доступні ліки".

Читайте також:Доктор Комаровський назвав головну загрозу здоров'ю сучасних дітей