Події
22 червня 2017
Пожежа у центрі Києва. Журналісти потрапили на згарище історичної будівлі (фото, відео)
У поліції попередньо порушили кримінальне провадження про умисне знищення майна.
news-image

Рятувальники продовжують роботи в будівлі колишнього центрального гастроному на Хрещатику. Там перевіряють товсті дерев'яні балки та розбирають усі конструкції, котрі можуть обвалитися, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Все одно лишаються окремі осередки пожежі, які ми повинні ліквідовувати. А також власник об'єкту повинен зробити все, щоб сторонні люди не потрапляли всередину", - зауважив керівник управління реагування надзвичайних ситуацій Андрій Колодій.

 Однак на згарище пускають навіть журналістів і власників магазинів. Останні говорити про свої збитки вони не хочуть, але і так видно – вціліло не багато. 

 

У поліції попередньо порушили кримінальне провадження про умисне знищення майна. У міській адміністрації поспішають зі своєю версією – будівельні роботи. Та експерти і громадські активісти певні, що це був зумисний підпал. 

"Це крок з відчаю забудовників. І вони просто знищили предмет цінності. І немає що реставрувати. І вже коли немає предмету охорони, коли немає предмету для обговорення для збереження – тоді вони будують, що хочуть", - вважає Віктор Глеба.

За проектом "реставрації" власник пам'ятки ще в 2012-му році

Пожежа на Хрещатику: активісти показали проект 12-поверхівки на місці історичної будівлі
запланував добудувати ще 10 поверхів і мансарду. Громадська активістка Олена Терещенко збирала документи з приводу цієї забудови останні 5 років. 

"Цей проект в 2013 році був затверджений міністерством культури. Міністерство також надало необхідні листи. Ось як це звучить - реставрація, реабілітація та пристосування пам'ятки місцевого значення", - твердить Терещенко.

На це Мінкультури відповіло листом, у якому йдеться про те, що дозволів на роботи у будівлі не надавали. 

Читайте також: На Черкащині чотири години горів житловий будинок (відео)