Політика
22 червня 2017
Рабінович заявив, що не голосуватиме за зняття недоторканності з Лозового
Подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата від фракції Радикальної партії Андрія Лозового - частина великої політичної гри.
news-image

Подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата від фракції Радикальної партії Андрія Лозового - частина великої політичної гри. Про це заявив в ефірі телеканалу NewsOne народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради з прав людини та лідер партії «За життя» Вадим Рабінович. Депутат підкреслив, що не буде за це голосувати, повідомляє «Є!».

"Я послідовно голосував за всіх корупціонерів, будь-яких, кого пропонувала Генеральна прокуратура, тому що я вважаю, що очищення влади сьогодні питання номер один. Я буду голосувати за тих хлопців, яких затримало НАБУ, буду голосувати за всіх, крім Лозового ", - сказав парламентарій.

Вадим Рабінович пояснив своє рішення.

"Я досить багато розумію в нашій політиці, і хочу вам сказати наступне: кілька днів тому зустрічалися президент і голова" Радикальної партії" Ляшко. Після цього на днях на голосуваннях щодо змін в системі судочинства, яку я вважаю взагалі злочинної річчю - жодного голосу не дали "радикали". Зараз треба голосувати за пенсійну реформу і продаж землі. Бути гравцями в цій "подавалочці", коли Генпрокуратура потребу голосування буде зносити, а ми будемо як Попка-Дурень за них голосувати - в житті цього не буде", - підкреслив опозиційний депутат.

За словами Вадима Рабіновича, "ситуація з Лозовим відкрита для всіх".

"Всі чудово знають і про зустріч Порошенка з Ляшко, і про 12 послідовних голосувань радикалів "проти Порошенка. А не те, що сьогодні вони відкрито дійсно стали на бік критики влади, їх ставлять в стійло, а допомагати ставити в стійло я не просто не буду - я буду агітувати всіх інших ні в якому разі не голосувати за Лозового", - запевнив політик.

При цьому Вадим Рабінович додав, що по іншим політикам і раніше готовий голосувати.

"Я буду голосувати за Довгого, я буду голосувати за всіх, тому що кожен з них вже сказав: "Будь ласка, дайте нам можливість показати свою чесність". Показуйте. Але що стосується Лозового - це абсолютно інша ситуація. Це політичні ігри. Ви Лозового вже один раз давали, вже давали Матвійчука, потім відкликали, домовлялися. Ми не повинні бути учасниками цієї гри", - акцентував він.

Він розповів своє бачення ситуації: 

"Якщо у вас були якісь претензії, які ви пред'явили, а потім відкликали і у вас щось сталося - добре, давайте проголосуємо за землю і за пенсійну реформу, а потім вносите Лозового. І будемо розмовляти. А не зараз, перед головними голосуваннями ставити в позу одну з головних фракцій, яка їх критикує", - резюмував Вадим Рабінович.

Нагадаємо, 21 червня Генеральна прокуратура України направила до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата від фракції "Радикальної партії" Андрія Лозового.

Причиною названо ознаки ухилення від сплати податків в розмірі 1 млн 846 тис. грн.

Читайте також:Нью-Йоркські журналісти представлять в Україні власний звіт по вбивству Шеремета

Читайте також:В Україні близько 50 тисяч яхт, катерів і човнів належать нардепам, колишнім депутатам і суддям (фото, відео)