Політика
23 червня 2017
Депутатам радять не розбігатися на канікули
У разі продовження роботи Ради за чинним календарним планом у депутатів залишиться лише 4 дні пленарних засідань для розгляду цих та інших питань.
news-image

Народні депутати мають внести зміни до календарного плану Верховної Ради, продовживши роботу парламенту до 11 серпня.

Про це повідомляють у Комітеті виборців України, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

На разі, відповідно до календарного плану, шоста сесія має бути закрита у п'ятницю, 14 липня.

"Продовжити роботу парламенту необхідно з огляду на потребу в прийнятті законів для проведення пенсійної, земельної, медичної реформ, а також визначення статусу окупованих територій. Так, пакет законопроектів щодо пенсійної реформи був внесений урядом лише 22 червня, проекти законів із медичної реформи прийняті за основу, законопроекти щодо земельної реформи та визначення статусу окупованих територій на разі не подані до парламенту", - вказують в організації.

У разі продовження роботи Ради за чинним календарним планом у депутатів залишиться лише 4 дні пленарних засідань для розгляду цих та інших питань.

Це створює ризик того, що відповідні закони або не будуть прийняті взагалі, або будуть розглянуті поспіхом, що може негативно позначитися на їх якості.

Упродовж шостої сесії Верховної Ради було заплановано провести 33 дні пленарних засідань. Однак чотири рази спікер Андрій Парубій був змушений достроково закривати засідання Ради через брак кворуму.

"Тому було б логічно вимагати, щоб депутати відпрацювали вказаний час у липні-серпні", - наголошують експерти.
"Продовження сесії на один місяць не означатиме втрату народними депутатів своїх відпусток. У народних депутатів залишиться понад три тижні (із 12 серпня по 5 вересня) для відпочинку, що відповідатиме вимогам трудового законодавства", - пояснив голова КВУ Олексій Кошель.

Читайте також:Савченко у Верховній Раді показала непристойний жест (фото)

Читайте також:Добкіна-молодшого знову «накрило» в Раді (відео)