Нацбанк вирішив ліквідувати «Діамантбанк»
У "Діамантбанку" відкликали ліцензію.
news-image

Національний банк України (НБУ) вирішив ліквідувати "Діамантбанк". Про це повідомляють на сайті банківського регулятора, передає «Є!».

Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення від 22 червня 2017 року №394-рш про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію публічного акціонерного товариства "Діамантбанк, – ідеться в повідомленні.

24 квітня 2017 року Національний банк України визнав "Діамантбанк" неплатоспроможним, а Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ухвалив рішення про виведення банку з ринку шляхом уведення тимчасової адміністрації строком до 23 травня 2017 року.

Станом на березень 2017 року основним акціонером банку вважали юриста і підприємця Ігоря Керезя – 44,5% акцій. Ще 23,8% акцій володів бізнесмен, колишній народний депутат від "Нашої України" Давид Жванія. Інші акції були розподілені між 26 акціонерами. Серед них – затриманий за підозрою в корупції екс-парламентарій від "Народного фронту" Микола Мартиненко, який володів часткою в розмірі 2,5% акцій.

Голова правління "Діамантбанку" Олег Ходачук пов'язував оголошення банку неплатоспроможним із затриманням Мартиненка.