Компанія Курченка придбала 126 газових заправок у Німеччині – «Німецька хвиля»
Німецька компанія Geolog Oil & Gas Trading.
news-image

Німецька компанія Geolog Oil & Gas Trading, яка належить українському бізнесменові з оточення олігарха Сергія Курченка Костянтину Пивоварову, придбала 126 газових заправок у Німеччині, про це повідомляє "Німецька хвиля"., передає «Є!».

Керує компанією податковий консультант із Відня Крістоф Ґерґ, відомий створенням фірм для оточення екс-президента України Віктора Януковича. 

Ми купили 126 заправок по всій Німеччині і ми постачаємо на них зріджений газ, – заявив Ґерґ в інтерв'ю виданню.

Він зазначив, що йому невідомі джерела надходження коштів Пивоварова на придбання мережі АЗС.

Повідомляють, що Geolog Oil & Gas Trading і пов'язані з нею фірми під керівництвом Ґерґа вкладають отримані від продажу палива кошти в нерухомість в Австрії. Схему координують через холдинг Garda Handels und Beteiligungs.

За даними видання, до втечі з України Януковича холдинг контролював син екс-прем'єра Миколи Азарова Олексій, проте напередодні запровадження санкцій Європейського союзу щодо оточення президента-утікача номінальним власником Garda став Пивоваров.

Наприкінці 2012 року група компаній Курченка придбала в Німеччині мережу заправок Sparschwein Gas. Ґерґ заявив, що придбані нещодавно в Німеччині заправки юридично не мають нічого спільного зі Sparschwein Gas, при тому, що Geolog Oil & Gas Trading зареєстрована за тією ж адресою, що й фірми Курченка і Азарова у Відні. Окрім того, виконавчим директором є одна й та сама людина – Ґерґ, пише видання.

За часів президентства Віктора Януковича Курченко керував компанією "Східно-європейська паливно-енергетична компанія" (СЄПЕК), яка займалася торгівлею скрапленим газом і нафтопродуктами. Щодо нього в Україні розслідують кілька кримінальних проваджень, його оголошено в міжнародний розшук.