Бутусов: Якщо МВФ фінансуватиме проблеми розвитку України – отже, корупція не тільки в Києві, а й у Вашингтоні
МВФ потрібно було виділяти гроші не Нацбанку або Кабміну, - Юрій Бутусов.
news-image

Після справи нардепів від БПП Борислава Розенблата й від "Народного фронту" Максима Полякова міжнародні місії щодо реформ в Україні, місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) та офіси грантових організацій зобов'язані закритися й назавжди залишити Україну, заявив головний редактор сайта "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!».

Якби МВФ виділив черговий мільярд доларів не Нацбанку й Кабміну на "затикання дірок" у платіжному балансі, а на оперативну роботу НАБУ, то грошей вистачило б, щоб увести під прикриттям агентів до Адміністрації Президента, Кабміну та Верховної Ради і за хабарі провести в офісах президента, міністрів та депутатів радикальні адміністративні й економічні реформи протягом одного року, – зазначив він.

Журналіст підкреслив, що тільки два депутати Ради за хабар від агента НАБУ протягом 6 місяців за порівняно скромну суму в розмірі 0 тис. підготували та погодили повний пакет рішень щодо легалізації бурштинового бізнесу у двох міністерствах, трьох держслужбах, прокуратурі, судах і двох фракціях парламенту, а також унесли зміни до двох чинних кодексів.

Захід має чесно зізнатися самому собі: "Ми скочили на слизьке!" І негайно ліквідувати малоефективні, як виявилося, в українських умовах консультативні місії та грантові організації. Уведені агенти з міченими купюрами дають раду реформам набагато швидше й дешевше. Якщо МВФ і надалі фінансуватиме збереження проблем розвитку України замість вирішення проблем – отже, корупція не тільки в Києві, а й у Вашингтоні, – підсумував він.