Політика
26 червня 2017
Макрон згадав у промові про Анну Ярославну
Президент Франції висловився про роль Анни Київської для України і Франції.
news-image

Президент Франції Еммануель Макрон наголосив на давніх стосунках між Україною і Францією, згадавши Анну Ярославну (Київську).  Про це він сказав під час спільного брифінгу із президентом Петро Порошенком, передає «Є!» із посиланням на УП.

"Передовсім, маю сказати вам, що між нашими двома країнами є дуже давні стосунки, дуже глибока історія і ви цьому присвятили деякий час сьогодні щоб віддати належне Анні Київській. Ви показали, наскільки важлива ця історія XI століття, наскільки глибоко закорінені наші давні сторінки", - сказав Макрон.

Він висловив думку, що Україна і Франція повинні більше працювати через адміністративне партнерство і через сектор бізнесу.  

Як відомо, 29 травня, в ході виступу у Франції президент РФ Володимир Путін назвав Анну Ярославну "руською" і заявив, що французько-російські відносини почалися з її шлюбу з Генріхом I в 1051 році.  

Пізніше заступник глави АП Дмитро Шимків заявив, що президент РФ Володимир Путін "намагався ввести в оману", назвавши Анну Ярославну руською.

Читайте також: В'ятрович розповів, чому Путін привласнив київську княгиню Анну