Політика
27 червня 2017
Клімкін: Макрон не дасть Росії «тягнути кота за хвіст»
Президент Франції Еммануель Макрон хоче прискорити реалізацію Мінських угод.
news-image

Президент Франції Еммануель Макрон хоче активізувати переговори в нормандському форматі щодо конфлікту на Донбасі. Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив в ефірі телеканала "112 Україна".

Позиція президента Макрона в тому, що він не буде давати Росії "тягнути кота за хвіст", а буде намагатися в чіткій координації з нами і німецькими друзями тиснути, щоб ми отримували результати, причому – як працювати над дорожньою картою, так і досягати конкретних результатів у двох основних сферах: безпека та звільнення заручників, – зазначив Клімкін.

За його словами, найближчим часом мають відбутися телефонні переговори в нормандському форматі.

Також глава українського МЗС розповів, що має "класне враження" від недавнього офіційного візиту української делегації до Франції.

Для мене це було важливо в контексті зустрічі з моїм новим колегою – міністром закордонних справ Франції Ле Дріаном, з яким ми домовилися, що я ще раз відвідаю Париж найближчим часом, і можливо, і французький, і німецький міністри разом відвідають Україну. Мені дуже подобається стиль президента Макрона. Це поєднання уваги до деталей, розуміння деталей і одночасно рівень стратегічного аналізу. Саме це розуміння того, де ми перебуваємо, куди ми повинні прийти, необхідність робити дуже чіткі кроки, – пояснив Клімкін.


Він додав, що у Франції обговорювали посилення ролі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

Оскільки реально місія ОБСЄ повинна контролювати всю ситуацію, то це буде теж дуже важливий момент на наступних дискусіях нормандського формату. І не тільки, – заявив міністр.