Політика
27 червня 2017
Українська делегація нагадала ПАРЄ про окупований Крим
26 червня в Страсбурзі відкрилася літня сесія ПАРЄ.
news-image
Делегація України у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) проводить серію заходів, спрямованих на висвітлення подій в окупованому Криму.

Про це під час включення зі Страсбурга (Франція) на телеканалі ICTV повідомив віце-президент ПАРЄ, народний депутат з фракції "Народний фронт" Георгій Логвінський, передає «Є!»  посилаючись  на  Укрінформ.

Ми дійсно проводимо великий масштабний захід. Це круглі столи про права свободи на окупованих територіях, виставки Рустема Скибіна і художників "Чумацький шлях". Також у нас буде презентація книги "Гібридна війна". Але найголовніший захід - це "Кримський вечір", де ми передаємо атмосферу Криму до Парламентської Асамблеї або переносимо ПА фактично в Крим, і тоді люди не просто чують, а, в тому числі, відчувають ту ситуацію, яка знаходиться на сьогодні в нашій країні, і як почувають себе кримські татари в статусі заручників, - сказав він.

За його словами, на цих заходах будуть присутні представники Меджлісу.

Також Логвинський зазначив, що в середу він буде виконувати обов'язки президента ПАРЄ під час дебатів.

Я думаю буде можливість саме з крісла президента (ПАРЄ – ред.) закликати до тих речей, яких сьогодні ми потребуємо, – підкреслив депутат.

26 червня в Страсбурзі відкрилася літня сесія ПАРЄ, яка триватиме до 30 червня.