Суспільство
27 червня 2017
Україна закликала ООН посилити тиск на Росію через тортури і катування щодо українців
МЗС: Російське керівництво продовжує використовувати громадян України як заручників своєї агресивної політики.
news-image

Міністерство закордонних справ (МЗС) України закликає держави – члени ООН посилити тиск на РФ із метою змусити її припинити серйозні і системні порушення прав людини в окупованому Росією Криму та на сході України. Про це йдеться на сайті МЗС.

Незважаючи на численні заклики України й міжнародного співтовариства з вимогою негайно звільнити незаконно утримуваних і засуджених українців як на території РФ, так і в окупованому Криму, російське керівництво продовжує використовувати громадян України як заручників своєї агресивної політики проти нашої держави, – ідеться в повідомленні.

За інформацією МЗС, РФ порушує Конвенцію проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання, а також Європейську конвенцію про запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню.

Сьогодні маємо беззаперечні свідчення щодо систематичного застосування щодо громадян України, які утримуються на території Росії та на окупованих територіях, недозволених методів дізнання, тортур, методів психологічного тиску, – ідеться в заяві.