Політика
27 червня 2017
Посольство Франції прокоментувало створення представництва «ДНР» в Марселі
У посольстві підкреслюють, що Франція лишається відданою суверенітету України в межах її визнаних кордонів.
news-image

Франція ніколи не визнавала так звану "ДНР" та не має двосторонніх контактів із псевдореспублікою. Так у посольстві Франції прокоментували намір самопроголошеної "ДНР" відкрити у Марселі свій представницький центр, передає "Громадське радіо", передає «Є!»

"Франція ніколи не визнавала Донецьку Народну Республіку в якості незалежного суб’єкта. Ми, насправді, не маємо двосторонніх контактів з фактичним керівництвом цієї території", - ідеться у відповіді посольства.

У посольстві підкреслюють, що Франція лишається відданою суверенітету України в межах її визнаних кордонів, а також задіяною у пошуку мирного виходу з конфлікту на сході країни.

"Ми рішуче засуджуємо порушення режиму припинення вогню вздовж лінії розмежування і закликаємо до дотримання Мінських домовленостей. З цього питання позиція Франції лишається твердою і незмінною", — йдеться у повідомленні.

Разом з тим у посольстві відзначають, що Закон 1901 року про свободу громадських об’єднань дозволяє реєстрацію у Франції громадського об’єднання із заявленою метою представляти інтереси того чи іншого суб’єкта. Втім, наголошують, що така реєстрація жодним чином не означає визнання цього суб’єкта Францією. Якщо організацію відкрили у вигляді асоціації, вона не має жодного офіційного статусу.

Нагадаємо, напередодні у так званій ДНР заявили про відкриття найближчим часом свого представницького центру в Марселі.

Так звана ДНР стверджує, що центр "офіційно зареєстрований 18 червня", а його "головою" є колишній регіональний радник Провансу Жерар-Юбер Файяр. Файяр входить до групи французьких політиків місцевого рівня, які нещодавно заявили про поїздку до Донецька "на підтримку російської армії". 

Читайте також: В Одесі студентів «упіймали» військові та записали в Нацгвардію (відео)