Ахметов і Новинський будуть вирощувати горіхи
Інвестиції в проект становитимуть до 4 млн євро.
news-image

Компанія HarvEast Holding, власниками якої є Ринат Ахметов і Вадим Новинський, планує зайнятися вирощуванням волоських горіхів. Про це заявив Дмитро Скорняков, гендиректор HarvEast в інтерв'ю LIGA.net, передає «Є!» із посиланням на Економічну правду.

"У нас великі плани щодо горіхового саду. На нього і зрошення будемо заводити, зараз як раз свердловини буримо. Вирощуватимемо волоські горіхи", - сказав Скорняков.

За його словами, зараз під горіховими насадженнями зайнято 30 га, але на наступний рік заплановано висадити ще 150 га, а потім ще 500 га.

"Донецька область - лідер з виробництва горіхів, клімат відповідний. Це інтенсивний сад з американськими саджанцями, щепленими на українських горіхах", - пояснив Скорняков.

Як порахував топ-менеджер HarvEast Holding, інвестиції в проект становитимуть до 4 млн євро до 2018 року.

HarvEast - сільськогосподарський холдинг. Основні напрямки діяльності: рослинництво (вирощування пшениці, соняшнику, ячменю, багаторічних трав, кукурудзи) і молочне тваринництво.

Холдинг HarvEast створений 10 березня 2011 року на базі сільськогосподарських активів ПАТ ММК ім. Ілліча. Акціонерами HarvEast Holding є група СКМ і група Смарт-Холдинг.

Читайте також: Стало відомо, хто найбільше кнопкодавив у Раді в червні
Читайте також: Посольство Франції прокоментувало створення представництва «ДНР» в Марселі