Війна
27 червня 2017
У США вже затвердили перелік летальної зброї для України
Україні дійсно потрібна оборонна летальна зброя і нагадав, зокрема, про бої під Дебальцевим, коли танкові підрозділи Росії відіграли ключову роль в окупації міста бойовиками 2015 року.
news-image
У США існує повна підтримка щодо надання Україні оборонного летального озброєння.
 
Про це під час брифінгу заявив очільник українського парламенту Андрій Парубій, повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.TV.

Він зауважив, що Україні дійсно потрібна оборонна летальна зброя і нагадав, зокрема, про бої під Дебальцевим, коли танкові підрозділи Росії відіграли ключову роль в окупації міста бойовиками 2015 року. За його словами, під час тих боїв американські протитанкові комплекси моглиб дозволити ЗСУ зупинити той наступ. 

За його словами, Україна вже отримала від США нелетальне озброєння, зокрема радари, техніку зв'язку, броньовані автомобілі.

"Я не хочу впадати в деталі, коли і як це відбудеться. Скажу тільки, що питання технічно готове. Мається на увазі, що є повна підтримка двох палат парламенту. Є вже навіть узгоджений перелік того типу озброєння, яке може бути надане Україні", - наголосив Парубій.

Він висловив сподівання, що це питання буде вирішено до кінця осені цього року, після чого позитивне рішення також ухвалить і президент США Дональд Трамп.

Напередодні Парубій заявив, що США та Україна збираються укласти угоду, що передбачає надання останній летальної оборонної зброї.

У Конгресі США готують законопроект щодо військової допомоги Україні, який проситиме у адміністрації президента Дональда Трампа надати державі летальну зброю.