Інтернет
27 червня 2017
Кібератаки зазнала Чорнобильська АЕС
Назва вірусу, який шифрує файли на жорсткому диску всіх комп'ютерів в зараженій мережі, - Petya.A.
news-image

Через хакерську атаку на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС) не працює електронний документообіг, повідомив в коментарі "Українській правді" начальник зміни ЧАЕС Володимир Ільчук.

Інформує «Є!», з посиланням на gordonua.com.

"Попередня інформація, що деякі комп'ютери були заражені вірусом. Тому як тільки ця хакерська атака почалася, була дана персональна команда комп'ютерних робочих в місцях персоналу комп'ютери відключити", - зазначив Ільчук.


Він підкреслив, що радіаційної загрози через атаки не існує.

"За радіаційну обстановку на станції зауважень немає. Перевищення контрольних рівнів немає. Тобто у нас по промисловому майданчику, по спорудах погіршення радіаційної обстановки не відбулося", - роз'яснив представник ЧАЕС.


В Україні 27 червня зафіксована масштабна кібератака, вірус-вимагач паралізував роботу комп'ютерних мереж в банках, ЗМІ, торгових організаціях і так далі.
Назва вірусу, шифрувального файли на жорсткому диску всіх комп'ютерів в зараженій мережі, - Petya.A.
Про те, що до атаки може бути причетна Росія, повідомляв народний депутат України від "Народного фронту", член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко. 

"За попередньою інформацією, це організована система, щось типу тренування з боку, знову-таки, спеціальних служб Російської Федерації", - заявив він.


Кіберполіції України отримала 22 повідомлення про втручання в роботу комп'ютерних систем. Серед постраждалих від атаки вірусу-здирника - державні та приватні компанії, включаючи одного мобільного оператора.

Читайте також: В СБУ назвали головну ціль масштабної кібератаки в Україні
Читайте також: Опубліковано список компаній в Україні, які зазнали атаки хакерів