Українець створив додаток, який допомагає людям з вадами слуху відчувати музику
Програма українського розробника дозволяє танцювати і відчувати музику, перетворюючи її у вібрації, спалахи й візуальний еквалайзер.
news-image
Український розробник Віталій Потапчук створив додаток BeWarned Dance, завдяки якому люди з вадами слуху зможуть "відчути" музику

Цей додаток - частина стартапу, який працює над створення програм для людей із вадами слуху, повідомляє "Українська правда. Життя", пише «Є!».

Ідея спала Віталієві на думку, оскільки його дружина не має можливості почути музику. Чоловік і сам у два роки майже повністю втратив слух. Намагаючись вирішити власні проблеми, Віталій зрозумів, що може допомогти мільйонам інших (за даними ВООЗ, у світі близько 400 мільйонів людей, які мають ураження слуху різного ступеня).

"Ми з командою вирішили створити BW Dance для того, щоб всі люди в однаковій мірі могли насолоджуватися музикою, її ритмом, вібраціями. Як ніхто інший я знаю, що багатьом мої друзям і знайомим не вистачає невеликих радостей в житті. BW Dance дозволить людям, які не чують, провести Новий рік і Різдво під святкові мотиви всім відомих пісень", - розповів Потапчук.

Програма українського розробника дозволяє танцювати і "відчувати" музику, перетворюючи її у вібрації, спалахи й візуальний еквалайзер. 

Додаток було протестовано на дітях, які вперше відчули музичні ритми.

BeWarned Dance можна завантажити для iОС та для Android.