Україна
29 червня 2017
В Україні розпочалася вступна кампанія-2017
Заяви подаються в електронному кабінеті з 12 липня до 26 липня.
news-image

У четвер, 29 червня, в Україні стартувала вступна кампанія до вищих навчальних закладів.

Про це під час брифінгу сказала міністр освіти Лілія Гриневич, повідомляє «Є!» з посиланням на Укрінформ.

"29-го червня абітурієнти створюють електронні кабінети і подають 9 заяв на 4 спеціальності. Це можуть бути заяви як в 1 ВНЗ, так і в 9. Ми не обмежуємо кількість ВНЗ, а тільки кількість спеціальностей", - сказала Гриневич.

Реєстрація відбувається на сайті ez.osvitavsim.ua.

Заяви подаються в електронному кабінеті з 12 липня до 26 липня. Оприлюднення рейтингових списків зарахування за результатами ЗНО має відбутися не пізніше 12:00 1 серпня.

Головною особливістю вступної кампанії цього року є застосування коефіцієнтів, які будуть множити на результат ЗНО вступника в залежності від регіонального і галузевого показників, а також приналежності до сільської місцевості.

Зокрема, регіональний коефіцієнт для вузів, розташованих в Києві, становить 1, у Львові, Дніпре, Одесі та Харкові діє коефіцієнт 1,01, в вузах Донецької або Луганської області - 1,03, у всіх інших містах України - 1,02.

Таким чином, Міносвіти мотивує абітурієнтів вибирати вуз ближче до місця проживання.

Галузевий коефіцієнт покликаний мотивувати надходять подавати свої заяви за пріоритетними інженерними та природними спеціальностями. Наприклад, на такі спеціальності коефіцієнти будуть складати 1,03.

Сільський коефіцієнт повинен допомогти і підтримати дітей із сільської місцевості.

Під час вступної кампанії буде діяти система широкого конкурсу. Навпроти кожної з заяв вступників, які вони подаватимуть онлайн через електронний кабінет, потрібно буде вказати пріоритет від 1 до 9.

1 - це така спеціальність в певному вузі, на якій студент хоче вчитися насамперед. Далі до 9 - по низхідним принципом.

Прийом документів на бакалаврат починається 12 липня і закінчується 20 липня (якщо відбувається на основі співбесід та творчих конкурсів) і 26 липня - якщо тільки на основі результатів ЗНО.

Читайте також:Міністерство освіти скасувало мінімальний прохідний бал ЗНО для студентів медвузів