Події
29 червня 2017
Вірус Petya поширювався через оновлення української програми M.E.Doc
Це підтверджують і фахівці компанії Microsoft. За їхніми даними, в Україні під час масованої хакерської атаки були інфіковані 12,5 тисяч комп'ютерів.
news-image

Вірус Ransom: Win32 / Petya поширювався за допомогою бухгалтерського програмного забезпечення M.E.Doc, розробленого в Україні.

Про це пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Такого висновку дійшли у департаменті кіберполіції Національної поліції України.

«Розробник ПЗ «M.E.doc» звернувся до Департаменту кіберполіції з метою повного сприяння в розслідуванні фактів можливого ураження шкідливим програмним забезпеченням», – зауважується у повідомленні.

Це підтверджують і фахівці компанії Microsoft. За їхніми даними, в Україні під час масованої хакерської атаки були інфіковані 12,5 тисяч комп'ютерів.

У Microsoft заявили, що мають переконливі докази того, що процес зараження комп’ютерів розпочався і встановленням оновлення M.E.Doc. Крім України, є інформація про зараження в 64 інших країнах, серед яких Бельгія, Бразилія, Німеччина, Росія і США.

Раніше фахівці із кібербезпеки заявляли, що вірус Petya насправді лише маскується під здирника, і був створений, щоб одразу видаляти усі дані з комп'ютера.

Нагадаємо, 27 червня комп'ютерний вірус-вимагач атакував українські банки, державні та приватні підприємства, медіа, державні відомства. У Національному банку України назвали це найбільшою «хакерською» атакою.  

Також повідомлялося, що вірус-вимагач вразив комп’ютери підприємств Європи та США.

Читайте також:Основним мотивом глобальної кібератаки були не гроші, – ООН