Світ
29 червня 2017
У Фінляндії собака «всиновив» трьох кошенят-сиріт (фото)
Хірра умиває їх після годування і спить разом з ними на своїй лежанці.
news-image

У Фінляндії собака по кличці Хірра «всиновив» трьох осиротілих кошенят, яких працівники знайшли на території заводу Stora Enso в Аньяланкоскі, передає «Є!» із посиланням на Yle.

Зазвичай собаки виступають в ролі прийомних матерів тільки для інших щенят, але кошенята, судячи з усього, пробудили в Хірре материнські інстинкти.

Минулого тижня працівники заводу Stora Enso в Аньяланкоскі почули жалібний писк і виявили в одному із затишних куточків на території виробництва трьох кошенят. Матері поблизу не було. Коли вона не з'явилася і наступного дня, працівники прийняли рішення віднести кошенят в притулок для покинутих тварин.

"Коли кошенят принесли до нас, їм був від сили тиждень від народження - очі тільки-тільки відкрилися. Кошенята були дуже голодними і худими, судячи з усього, мати-кішка відмовилася від них після пологів", - коментує Меа Ускі, співробітниця притулку.

 Собака по кличці Хірра, що живе в притулку, відразу ж виявив до кошенят недвозначний інтерес. Хірра вперше ощенилася рік тому і після того, як вигодувала своїх цуценят, у неї прокинулися материнські інстинкти. Хірра взяла кошенят під свою опіку і піклується про них, як про рідних.

Хоча годуються кошенята молоком з пляшечки, Хірра умиває їх після годування і спить разом з ними на своїй лежанці. Якщо кошенята лежать в своєму ящику, Хірра періодично приходить перевірити, чи все у них добре, облизує і ніжно торкає кошенят лапою.

Кошенята, знайдені на заводі, отримали імена відповідно до місця народження: Стора, Енсо і Кюмі.

Читайте також: У Фінляндії неймовірна історія дружби людини та журавля триває 26 років