Інтернет
30 червня 2017
В Instagram тепер запрацює фільтрація коментарів
Instagram запустив функцію блокування спаму в коментарях до публікацій і прямих ефірів.
news-image

Соціальна мережа Instagram запустила систему фільтрації коментарів, засновану на технології машинного навчання. Цікаво, що коментар буде заблокований для всіх, крім самого автора коментаря.

Інформує «Є!», з посиланням на telegraf.com.ua.

Фільтр, який блокує образливі коментарі до публікацій і прямих трансляцій за замовчуванням активований, проте його можна відключити самостійно, в налаштуваннях профілю.

Журналісти відзначають, що в попередній версії того, що блокує коментарів, який працював тільки зі списком "заборонених слів", систему доводилося активувати вручну. Цікаво, що в новій версії залишена можливість самостійно додавати слова і фрази, коментарі з якими будуть блокуватися.

Крім того, Instagram запустив функцію блокування спаму в коментарях до публікацій і прямих ефірів. Система боротьби зі спамом також працює на основі технологій машинного навчання. Компанія використала дані користувачів, які вручну оцінили мільйони коментарів. Зараз система здатна виявити і заблокувати коментарі на кшталт "підписуйтесь, щоб отримати iPhone безкоштовно".

Поки фільтр коментарів працює тільки на англійській мові на старті, але представники сервісу Instagram заявили, що незабаром з'являться і версії для інших мов. А ось фільтр спаму буде працювати на восьми інших мовах: іспанською, португальською, арабською, французькою, німецькою, російською, японською і китайською.

Читайте також: На Харківщині дівчата розбились в ДТП під час включення в Instagram (відео)
Читайте також: Італійський суд постановив, що можна звільняти працівників через соцмережі