Події
1 липня 2017
На Київщині хлопцю, який підірвався на снаряді Другої світової війни ампутуватимуть ногу
В Україні ледве не щороку гинуть люди при спробі самостійно вирішити долю таких знахідок.
news-image

У селі Забуччя під Києвом 24-річному чоловіку відірвало снарядом частину ноги і пошкодило обличчя. Він знайшов боєприпас на городі і намагався розпиляти болгаркою, щоб здати на брухт, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Лікарі кажуть, що постраждалий зможе ходити.

"Чоловік був прооперований, у нього часткова травматична ампутація переднього відділу стопи, множинні осколкові поранення тулубу та кінцівок", - пояснив медик Євген Репйов.

У селі вважають, що робітник натрапив на снаряд часів Другої Світової війни. Аналогічну знахідку нещодавно зробили в Білій Церкві. Там боєприпаси розкопали "чорні археологи" та викликали саперів. Ті встановили, що мають справу зі старезним 152-міліметровим снарядом. "Розліт осколків – до тисячі метрів. Тут колись були склади, за воєнних часів", - пояснив сапер Михайло Шевченко. Небезпечну знахідку підірвали.

В Україні ледве не щороку гинуть люди при спробі самостійно вирішити долю таких знахідок. Переважно снаряди вбивають, коли їх розпилюють болгаркою, аби потім здати на брухт і отримати гроші. ТСН спробувала з'ясували, яких грошей коштує ризик людського життя. На арсеналі рятувальників Київської області дібрали 105-міліметровий бронебійний снаряд, де більше металу та менше вибухівки. Фахівці кажуть, що він виготовлений із чавуну та сталі. За чорний метал на ринку дають лише 3-4 гривні за кілограм. Мідь коштує дорожче – до 120 грн за кіло. Маленький мідний пасок із снаряду може затягнути на кілька гривень.

 

Читайте також: Пожежа у чорнобильському лісі. Площа зменшилась до 7 гектарів