Політика
19 січня 2015
В Раді ЄС "глибокі дебати" по Росії, скасували прес-конференцію
Про це повідомила речниця Могеріні Майя Коч’янчич.
news-image

Прес-конференція високого представника ЄС з міжнародної та безпекової політики Федеріки Могеріні, що мала розпочатися в Брюсселі в рамках засідання Ради ЄС, була скасована через напружені дебати. Про це повідомила речниця Могеріні Майя Коч’янчич, пише Є l Єдність.інфо із посиланням на Європейську правду.

За її словами, денна прес-конференція скасована "у зв’язку з конструктивними, глибокими дебатами щодо Росії та боротьби проти тероризму".

Заплановане лише підсумкове спілкування Могеріні з пресою ввечері. В розмові з журналістами вона додала, що обговорення російського питання забирає більше часу, ніж планувалося.

Як повідомлялося, російське питання та боротьба з тероризмом є ключовими питаннями, які має розглянути Рада ЄС у закордонних справах на засіданні 19 січня.

Складність обговорень на засіданні викликана тим, що міністри мають дійти консенсусу щодо своєї політики відносно Росії, а його наразі не існує.

Зокрема, Могеріні запропонувала колегам подумати над поступовим відновленням відносин з Росією. Водночас східноєвропейські країни наполягають, що за нинішньої політики Кремля це неприпустимо. Так, глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс закликав колег керуватися "реальними діями РФ, а не ілюзіями". Також розглядалася можливість того, щоби ЄС визнав "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями, але імовірність цього рішення в рамках поточного засідання – дуже мала.