Події
4 липня 2017
В Одесі адвокати затриманого сина «злодія в законі» перегородили шлях автомобілю правоохоронців та накинулися на них з кулаками (відео)
Молодик порушив правила перебування на території України.
news-image

До Одеських правоохоронців надійшла інформація щодо 32-річного уродженця Грузії. Чоловік незаконно перебував на території України. Уродженець Сухумі є сином так званого «смотрящого за Україною», відомого в кримінальному колі на прізвиська «Антік» та «Дід», передає «Є!» із посиланням на Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

"Сам «злодій в законі», якому підконтрольні контрабандні потоки, кишенькові злодії та «барсеточники», був видворений з України ще у 2005 році. В цей час інтереси батька у кримінальному світі та бізнесі Одеського регіону представляв його син, неодноразово сам беручи участь у вчиненні певних злочинів. Наприкінці 2016 року «авторитет» повернувся до України, однак залишив за сином ті ж «повноваження»", - розповіли поліцейські.

Напочатку червня 2017 року Державна міграційна служба України отримала лист-відповідь від МВС Грузії про те, що 32-річний чоловік є їхнім громадянином та має відповідний паспорт. А ось паспорт України та закордонний паспорт, які використовував син «злодія в законі», отриманні ним незаконно. Тож міграційною службою України ці документи були анульовано.

Сам іноземець був доставлений правоохоронціми для складання документів про примусове видворення та зобов'язання покинути межі України до кінця червня 2017 року. Примірник рішення було вручено фігурантові особисто.

"Зважаючи на те, що чоловік не виконав вимоги у встановлений законодавством термін, міграційною службою було подано клопотання до суду про його примусове видворення. Однак на засіданні іноземець разом зі своїми представниками захисту не стали чекати на рішення суду і спробували втекти. На заваді їм стали оперативники Одеського управління внутрішньої безпеки Національної поліції України та працівники міграційної служби.

На місці події на фігуранта було складено протокол за ст.203 та ч.2 ст. 263 КУпАП та застосовано адміністративний арешт строком на три доби з подальшим доставленням для відбування арешту у приймальнику для іноземців, що знаходиться на території Чернігова", - йдеться в повідомленні правоохоронців.

Діям правоохоронців намагалися завадити адвокати затриманого. Вони перегородили шлях автомобілю, де знаходився фігурант, та кинулися з кулаками на працівників поліції і міграційної служби (на відео - з 3.20 хв.)

За цим фактом було внесено відомості до ЄРДР  за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

На теперішній час іноземець перебуває у Чернігівському пункті тимчасового перебування іноземців, чекаючи на видворення з території України.

Читайте також: Поліція затримала грабіжника, який залишав у банках шоколадки
Читайте також: Посадовець Черкаської ОДА закупав квартири для сімей учасників АТО за завищеними цінами