Події
4 липня 2017
Масштабна лісова пожежа на Херсонщині. Як проходила ліквідація
Ліс, розташований у степовій зоні Херсонщини, спалахнув в понеділок, 3 липня, по обіді.
news-image

Величезна лісова пожежа на Херсонщині. За попередніми підрахунками, вогонь знищив двадцять гектарів зеленого масиву. Півстоліття тому цей ліс висадили, щоб зупинити піски, які насувалися з Олешківської пустелі.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Чорні клуби диму. Їх видно здалеку і здається, що вогонь уже підбирається до села Чулаківка. Востаннє така пожежа була в регіоні ще 5 років тому.

Ліс, розташований у степовій зоні Херсонщини, спалахнув в понеділок, 3 липня, по обіді. Гасили його цілу ніч.

До гасіння залучили 45 одиниць пожежної техніки і понад 150 рятувальників та лісників. Окрім звичайних пожежних бригад, до гасіння залучили ще й два гелікоптери Міноборони, а зі столиці від ДСНС прилетів "Ан-32".

Надвечір полум'я частково вдається приборкати, але заважає сильний вітер. Пожежу вдалося ліквідувати лише о 10:00 годині наступного дня, допоміг дощ.

Офіційної причини загоряння поки нема.

Тим часом у районному лісгоспі скаржаться, що держава не дає грошей ані на утримання лісу, ані на гасіння пожеж.

"Два роки лісове господарство не фінансується з державного бюджету. І з 200 людей, які повинні бути у нас по штату, на сьогоднішній день працює 85 чоловік. Тобто, не хватає людей ні на пожежні машини, ні на трактора", – розповів в.о. директора Голопристанського лісгоспу Володимир Попович.

Поки чиновники рахують збитки, поліція відкрила провадження за знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу. Винним, якщо таких знайдуть, загрожує до 5-ти років за ґратами.

Читайте також: Меру Бучі загрожує від 3 до 6 років
Читайте також: Медики застерігають про надзвичайну небезпеку від ос, бджіл, шершнів
Читайте також: Як квартири на високих поверхах впливають на здоров'я своїх мешканців