Політика
5 липня 2017
Посол Британії: Після Brexit Україна залишиться пріоритетом зовнішньої політики для Лондона
Гоф: Ми як і раніше прихильні до нашої двосторонньої допомоги.
news-image

Після виходу Великої Британії з Європейського союзу Україна залишиться пріоритетом зовнішньої політики для Лондона, сказала посол великої Британії в Україні Джудіт Гоф в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", передає «Є!».

Я не думаю, що Brexit досі жодним чином впливав на стосунки між нашими двома країнами чи це мало б якісь реальні наслідки. Ми можемо вийти з Європейського Союзу, але це не означає, що нас не буде на європейському континенті. І безпека України – це європейська безпека, тому Україна залишиться пріоритетом зовнішньої політики для нас, і, я думаю, що це і є свідоцтво, та його чітко видно, – зазначила вона.

Гоф нагадала, що з моменту проведення референдуму у червні 2016 року до України двічі приїжджав міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон і один раз міністр оборони Майкл Феллон.

І ми як і раніше прихильні до нашої двосторонньої допомоги, яка цього року перевищує £40 млн. Це включає технічну допомогу у проведенні реформ, гуманітарну допомогу та нашу військову підготовку, яка спрямована на підтримку Збройних сил України. Отже, я не бачу змін. Мова йде не тільки про Європейський союз. Зовнішня політика також визначається на інших майданчиках, – сказав посол.

Вона підкреслила, що Велика Британія продовжить підтримувати Україну.