Київ
5 липня 2017
На тещу заступника прокурора Київщини записано маєток за 15 млн грн
Офіційним власником помешкання є теща прокурора – Марія Лук’яненко, на яку також записане коштовне авто сім’ї прокурора.
news-image

Помешкання площею 367 кв. м знаходиться в окремому котеджному містечку під Києвом, пише «Є!» з посиланням на Главком.

Родина заступника прокурора Київської області Ярослава Бендика має право користуватися великим будинком у с. Лебедівка за 30 км від Києва. Офіційним власником помешкання є теща прокурора – Марія Лук’яненко, на яку також записане коштовне авто сім’ї прокурора. 

Помешкання площею 367 кв. м знаходиться в окремому котеджному містечку. Лук’яненко також є власником 15 соток під будинком, цільове призначення яких – колективне садівництво. Вартість цих 15 соток землі на березі «Київського моря» складає більше 0,5 млн грн, а такого будинку – біля 15 млн грн.

Марія Лук’яненко також володіє квартирою площею 83 кв. м у с. Нижча Дубечня, що у Вишгородському районі Київської області. Тут вона зареєстрована як фізособа-підприємець.

Дружина прокурора Оксана Бендик володіє Toyota Prado 2008 року, яку придбала у тому ж році. Ціна цього авто – 322 тис. грн. У 2014 році вона купила нову Skoda Octavia за 363 тис. грн. 1 січня 2016 року, очевидно в якості подарунку, вона отримала право користування Volkswagen Tuareg 2013-го року випуску від тієї ж таки Марії Лук`яненко. Ціна такого авто близько тис. (біля 860 тис. грн).

Ярослав Бендик разом з дружиною має готівкою тис. та 23 тис. грн на рахунках у банках.

Останні три роки прокурор заробляв щорічно по 290 тис. грн, а його дружина отримувала в СФГ «Мрія» 20 тис. грн зарплати в рік, та ще 12 тис. грн пенсії.

Ярослав Бендик відомий тим, що розслідував справу про фальсифікацію співробітниками Державтоінспекції рапортів щодо поїздок автомайданівців до «Межигір’я» Віктора Януковича в кінці 2013 року. Зараз адвокати потерпілих заявляють, що ці справи розвалені, і у них немає судових перспектив.