Війна
5 липня 2017
Сьогодні день звільнення Слов'янська - першої української перемоги
Три роки тому, 5 липня 2014 року, місто Слов'янськ було звільнене від проросійських терористів.
news-image

Про це на своїй сторінці в Facebook пише головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, пише «Є!».

Три роки тому, 5 липня 2014 року, місто Слов'янськ було звільнене від проросійських терористів. 

"Сьогодні - день звільнення Слов'янська - однієї з перших великих українських перемог! Сьогодні три роки тому був останній бій на 5-му блокпосту, коли група бійців 25-ї бригади під командуванням Андрія Ткачука та запорізького "Беркута" під командуванням Олександра Панченка знищили бронегрупи загону найманців Гіркіна, ворог залишив Слов'янськ. Три роки тому в тому бою загинув десантник Роман Мендель - останній український воїн, загиблий у боях за звільнення Слов'янська", - нагадав журналіст.
"На жаль, відхід головних сил Гіркіна призвів до зміцнення ворога в окупованому Донецьку і атак загону Гіркіна на оточені в секторі "Д" українські частини. Але не вина українських воїнів, які визволили Слов'янськ, що головні сили Гіркіна зуміли відійти по відкритій дорозі без єдиного удару з повітря і з землі, і його загін не був знищений повністю. Наші бійці та офіцери під Слов'янськом зробили все, що було в їхніх силах, інакше б Гіркін не давав драпака, але, на жаль, не всі рішення залежали від них ...", - зазначив Бутусов.
"Першими в центр Слов'янська проникли добровольці-розвідники батальйону Нацгвардії імені Кульчицького Іван Журавльов і Василь Ковальчук. Журавльов і Ковальчук доповіли про відхід бойовиків і потім завели колону головних сил у місто на головному БТРі. А потім разом із безстрашним прес-офіцером Міноборони Владом Волошиним втрьох піднялися на дах міськвиконкому Слов'янська - колишнього штабу найманців, і підняли над ним український прапор, що став символом першої української перемоги (зліва направо - Волошин, Ковальчук, Журавльов)!" - резюмував Бутусов.

 

Читайте також:Доба в АТО: 15 обстрілів, серед військових ЗСУ втрат немає

Читайте також:На території зони АТО впав рівень вогневої активності бойовиків, - штаб АТО