Війна
5 липня 2017
Бойовики 5 разів обстрілювали сили АТО, причому один раз із забороненої Мінськими угодами зброї
Противник обстріляв наші опорні пункти в районі Широкиного та Лебединського з гранатометів.
news-image

Ніхто з військовослужбовців ЗС України внаслідок ворожих обстрілів сьогодні не постраждав

За сьогодні бойовики 5 разів обстрілювали сили АТО, причому один раз із забороненої Мінськими угодами зброї. Режиму тиші бойовики дотримувались сьогодні лише на Луганському напрямку.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

«Сьогодні окупанти 5 разів відкривали вогонь по оборонних укріпленнях ЗС України. Зокрема, під час одного з таких обстрілів бойовики знову застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети. Режим тиші російські найманці сьогодні не порушували лише на Луганському напрямку», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на Приморському напрямку проросійські бандформування утримувались від застосовували зброї аж до другої половини дня. А по обіді противник обстріляв наші опорні пункти в районі Широкиного та Лебединського з гранатометів.

Донецький напрямок. На цій ділянці лінії бойового зіткнення бойовики сьогодні знову застосували заборонену артилерію. Так, близько 11.00 години вони з околиць тимчасово окупованого Донецька накрили вогнем зі 120-мм мінометів позиції українських воїнів поблизу Пісків. Окрім того, на світанку та по обіді противник обстрілював бійців сил АТО, котрі тримають оборону у передмісті Авдіївки, з гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Там же українських воїнів намагався поцілити ворожий снайпер.
«Ніхто з військовослужбовців ЗС України внаслідок ворожих обстрілів сьогодні не постраждав», - повідомили в штабі АТО.
Читайте також: Сьогодні день звільнення Слов'янська - першої української перемоги
Читайте також: Кібератаки зазнала Чорнобильська АЕС
Читайте також: Доба в АТО: 15 обстрілів, серед військових ЗСУ втрат немає