Падіння ціни на паливо в Україні. Експерти назвали причини та дали прогноз на майбутнє
Найдорожчий бензин, дизпаливо та автогаз в Донецькій і Луганській областях.
news-image

Паливо в Україні з кінця червня істотно подешевшало - на 30-40 копійок, і такі ціни тримаються далі. Експерти вважають, що ця тенденція продовжиться.

Станом на 4 липня, за даними «Консалтингової групи« А-95 », середня ціна в Україні на літр бензину А92 становила 23,86 грн, А95 - 24,59 грн, А95 + - 25,68 грн, дизельне паливо - 22,32 грн , автогаз - 10,84 грн.

Експерти пояснюють, що протягом останнього місяця ціна бареля нафти на світових біржах знизилася з 53 до 46 доларів. В результаті дешевшає і пальне, яке виробляється з цієї нафти. В останні тижні Україна почала імпортувати європейське паливо вже за новими, більш низькими цінами.

Формула здешевлення пального така: нафта дешевшає на 1% - бензин дешевшає на 10 копійок за 2 тижні.

Крім того, на ціну палива впливає курс національної валюти: зміни курсу валюти до долара на 1 гривню призводять до зміни вартості палива на 60 копійок. А останнім часом, як відомо, гривня невеликими темпами, але зміцнюється.

Експерти навіть припускають, що найближчим часом ціни на пальне можуть знизитися ще приблизно на 1 гривню.

Якщо дивитися по областям, до найдорожчий бензин, дизпаливо та автогаз в Донецькій і Луганській областях. Чи не радують ціни і в Львівській та Івано-Франківській областях. Найдешевше пальне - в Сумській, Чернівецькій та Дніпропетровській областях.

Читайте також: Користовані автомобілі з ЄС: як не купити автохлам