Суспільство
6 липня 2017
Зі Львова вивезли 92% перенакопиченого сміття, – ОДА
Львівською ОДА розроблено логістичну схему для налагодження ефективної системи поводження з ТПВ та роздільного збору відходів.
news-image

За оперативною інформацією департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА, станом на 08.00 6 липня вже прибрали 402 контейнерні майданчики, що були перенакопиченими, вивезли – 5 990,6 тонн ТПВ, що становить 92% від запланованого обсягу, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Про це 6 липня інформує прес-служба ЛОДА.

Як повідомляється, налагоджено поточне вивезення відходів з решти контейнерних майданчиків міста. Ведуться роботи з впорядкування полігонів/звалищ, які приймають ТПВ з м. Львова.

Львівською ОДА розроблено логістичну схему для налагодження ефективної системи поводження з ТПВ та роздільного збору відходів.

З метою ведення чітких розрахунків щодо кількості ТПВ, які утворюються у м. Львові та захороняють на полігонах/звалищах, запровадили зважування.

На сьогодні перенакопиченими залишаються лише контейнерні майданчики, які обслуговує ТзОВ «АВЕ-Львів». Для усунення перенакопичення та відновлення роботи у звичайному режимі, компанії допомагають інші перевізники ТПВ.

Серед бюджетних установ з 221 майданчика перенакопиченими є 10 майданчиків (з них: 5 – біля закладів освіти, 5 – біля закладів охорони здоров’я), а це 5% від загальної кількості.

На перевантажувальних станціях знаходиться 3 тис. тонн не вивезеного сміття. Тобто, загалом у місті накопичено і не вивезено 5820 тонн ТПВ.

Львівська міська рада дякує усім громадам, мерам міст, які надали допомогу у вивезенні і захороненні ТПВ.