Події
6 липня 2017
«Всіх у відставку!»: Аксьонов звільняє заступника, трьох міністрів і главу Ялти
Т.зв. глава окупованого Криму забажав оновити кадри.
news-image

Т.зв. Держрада окупованого Криму в п'ятницю має погодити відставку заступника голови Ради міністрів Бориса Зіміна, а також міністра палива та енергетики регіону Світлани Бородуліної, міністра житлово-комунального господарства регіону Сергія Карпова і міністра курортів і туризму Сергія Стрельбицького. Крім того, у відставку йде глава Ялти Андрій Ростенко, повідомив у четвер на своїй сторінці в Facebook т.зв. глава республіки Сергій Аксьонов, передає «Є!»

"Завтра відбудеться сесія Державної ради Республіки Крим, на якій буде прийнято низку важливих кадрових рішень. Буде розглянуто питання про відставку заступника голови Ради міністрів Бориса Зіміна, який очолить "Чорноморнафтогаз ". На місце Зіміна мною буде запропонована кандидатура глави адміністрації Судака Володимира Сєрова", - повідомив Аксьонов.

Зімін посів крісло заступника голови кримського Радміну в лютому цього року, раніше він очолював підприємство ЗАТ "Нортгаз" (російське видобувне підприємство, надрокористувач газоконденсатних покладів Північно-Уренгойського родовища).

Аксьонов також повідомив, що кримський парламент в п'ятницю погодить відставку міністра курортів і туризму Сергія Стрельбицького.

"Я внесу подання до Держради на призначення на цю посаду Вадима Волченка Крім того, мною прийнято рішення про відставку міністрів палива та енергетики Світлани Бородуліної та житлово-комунального господарства Сергія Карпова. На ці посади будуть призначені Вадим Бєлік і Марина Горбатюк", - повідомив він.

Сергій Аксьонов також вказав, що доручив главі адміністрації Ялти Андрію Ростенку написати заяву про звільнення за власним бажанням.

"Найближчим часом пройде відкритий конкурс на заміщення посад глав адміністрацій Ялти і Судака", - написав він.

 

"У роботі колег були і досягнення, і помилки. Оновлення кадрів - природний і необхідний процес, спрямований на підвищення ефективності влади", - додав Аксьонов.