За півроку Україна імпортувала понад 91 тис. тонн пальмової олії
Україна другий рік поспіль нарощує імпорт пальмової олії. Експерти зазначають, що це відбувається через намагання виробників здешевити продукцію.
news-image

Україна у січні – червні 2017 року імпортувала 91,6 тис. тонн пальмової олії, тоді як експорт відповідної продукції за цей період склав 7 тис. тонн. Про це повідомила Державна фіскальна служба України, передає «Є!» з посиланням на  УНН.

Зокрема у травні цього року з Індонезії було імпортовано 13,3 тис. тонн пальмової олії, з Малайзії — 1 тис. тонн, зі Швеції — 171 тонна, з інших країн — 31 тонна.

Загалом, пальмова олія становить 90% імпортованих в Україну рослинних олій.

 Україна другий рік поспіль нарощує імпорт пальмової олії. Експерти зазначають, що це відбувається через намагання виробників здешевити продукцію.

За словами нардепа Сергія Тригубенка, незважаючи на те, що Україна імпортує пальмової олії в рази менше, ніж такі держави-гіганти, як США або Китай, споживаємо ми її набагато більше.

Тому політик запропонував ввести обмеження на імпорт пальмової олії в Україну на законодавчому рівні.

Також нагадаємо, молочники та виробники дитячого харчування та морозива і напівфабрикатів заявили, що не проти обмеження імпорту пальмової олії в Україну.

Читайте також:Учені довели, що пальмова олія провокує рак - вчені

Читайте також:Сальмонельоз: такий діагноз поставили лікарі кухарю київського ресторану, де масово отруїлись люди