Суспільство
7 липня 2017
Гройсман: Нова система освіти нашій країні буде коштувати млрд. Очевидно, що зараз це нам не по кишені
В України є економічні проблеми.
news-image

Освітня реформа коштуватиме Україні млрд, сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман 6 липня в Лондоні під час конференції з питань реформ в Україні.

Його виступ транслював телеканал "112 Україна", передає «Є!».

Новий закон про освіту, тобто нова система освіти, нашій країні буде коштувати млрд. І тут виникає питання, чи зможемо ми це зробити з огляду на те, що маємо економічні проблеми, які накопичилися упродовж десятиліть, чи ні? Очевидно, що зараз нам це не по кишені. Це означає, що цю реформу буде пролонговано в часі, – зазначив він.

Гройсман додав, що це не дуже добре, оскільки щоб одержати зміни у сфері освіти через 10 років, треба починати їх зараз.

14 грудня Кабмін схвалив концепцію 12-річного навчання в школі, на основі якої буде формуватися подальша стратегія уряду в питанні реформи середньої освіти в Україні.

Зокрема, пропонують установити три рівні повної середньої освіти: початкова (чотири роки), базова середня (п'ять років) і середня професійна (три роки) освіта. Відповідно до ухваленої концепції, педагогіка ґрунтується на партнерстві між учнем, учителем і батьками, а сам учитель повинен бути вмотивованим і мати свободу творчості і розвитку у професії.