Суспільство
7 липня 2017
Військова прокуратура України обвинуватила російського неонациста Мільчакова в причетності до вбивства 40 українських військових
Терорист Олексій Мільчаков в окупованому Криму.
news-image

Головна військова прокуратура закінчила досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням ватажка збройного формування "Русич" терористичної організації "ЛНР", громадянина Російської Федерації Олексія Мільчакова у скоєнні злочинів на території України, за які тому загрожує довічне ув'язнення. Про це повідомляє прес-служба Головної військової прокуратури, передає «Є!».

Обвинувальний акт подано до суду для заочного розгляду.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Мільчаков із червня 2014-го до серпня 2015 року у складі створеного ним незаконного збройного формування, так званої диверсійно-штурмової розвідувальної групи "Русич" групи швидкого реагування "Бетмен" брав участь у складі терористичної організації "ЛНР", сприяв веденню агресивної війни проти України і зміні її меж у порушення порядку, встановленого Конституцією України, – зазначили в прокуратурі.

Крім того, військові прокурори заявили, що внаслідок злочинних дій Мільчакова, який організував засідку на українських військових 5 вересня 2014 року недалеко від селища Привітного Слов'яносербського району Луганської області, загинуло понад 40 військовослужбовців батальйону "Айдар" та 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

21 листопада 2016 року головна військова прокуратура України оголосила підозру ватажкам збройного формування "Русич", яке входило до складу групи швидкого реагування "Бетмен" терористичної організації "ЛНР", громадянам Російської Федерації Олексію Мільчакову і Яну Петровському. Їх підозрюють в участі в терористичній організації.

У зв'язку з тим, що підозрювані переховуються на території Російської Федерації, їх оголошено в розшук.

Олексій Мільчаков є уродженцем Санкт-Петербурга, де він набув скандальної популярності, викладаючи у соцмережі свої фото зі сценами вбивства тварин. Мільчаков не раз позував із нацистською символікою. Він входить у санкційний список ЄС.