Події
7 липня 2017
Регламентний комітет прийняв рішення стосовно зняття недоторканності та арешт Розенблата
Члени комітету назвали обґрунтованими подання на нардепа.
news-image

Регламентний комітет Верховної Ради схвалив всі три подання Генпрокуратури проти народного депутата Борислава Розенблата (БПП) і направив їх на розгляд парламенту, передає «Є!» із посиланням на 112 Україна.

Зазначимо, що Генпрокуратура просила комітет зняти недоторканність, затримати і заарештувати Розенблата.

 Комітет вважає, що зазначене подання є законним, мотивованим, а також достатнім та обґрунтованим", - заявив Павло Пинзеник, в. о. голови регламентного комітету.

Нагадаємо, 21 червня генпрокурор Юрій Луценко направив до Ради подання на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів, а саме: Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Олеся Довгого (група "Воля народу"), Євгена Дейдея, Максима Полякова (обидва - фракція "Народного фронту") і Борислава Розенблат (фракція "Блоку Петра Порошенко"). 29 червня Луценко також вніс до Ради подання на зняття депутатської недоторканності з Михайла Добкіна ("Опозиційний блок").

Також нагадаємо, що раніше в одному з ресторанів Києва співробітники НАБУ затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата за підозрою в отриманні хабара. При ньому було 200 тис. дол.

Сам Борислав Розенблат підтвердив факт затримання НАБУ його охоронця. Однак назвав це провокацією і підкреслив, що гроші його підлеглому підкинули.

У НАБУ стверджують, що хабар, на якій затримали охоронця, призначалася самому нардепу, а також ще одному депутату від фракції "Народного фронту" - Максиму Полякову.

20 червня співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру шести особам, які, за їх інформацією, причетні до вимагання та одержання хабарів у цій справі.

Читайте також: Розенблат назвав Україну «дебильной страной» – Луценко (відео)
Читайте також: В комітеті показали фільм про масштабну корупцію Розенблата (відео)