Політика
7 липня 2017
Вадим Рабінович - ГПУ: Три роки достатньо, щоб сказати, що було на Майдані
На думку нардепа, в Україні не відбувається боротьба з корупцією.
news-image

Реальної боротьби з корупцією в Україні не відбувається, а всі нардепи, що представлені на зняття недоторканності, матимуть можливість відкупитися. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу NewsOne висловив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини й лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»

«Ми з вами зрозуміли, і ми повинні це запам'ятати: ніякої боротьби з корупцією немає і не буде. Це цирк, поставлений для того, щоб ми бачили і дивилися цю нудну серію, "Ізауру" цю нескінченну. Три роки достатньо навіть для самого дебільного правоохоронця, щоб сказати, що було на Майдані, щоб повернути гроші Януковича, щоб пред'явити всі реальні докази (злочинів. - ред.) минулого режиму, ворожого до народу. Достатньо, щоб сьогоднішнім злодіям перекрити дорогу», - переконаний парламентарій.

Вадим Рабінович висловив свою думку про те, що відбувається.

«Що ми маємо? Всі розповіді про Януковича - нуль. Всі соратники Януковича їздять по Європі, Інтерпол всі (звинувачення. - ред.) зняв. Щодо Майдану свідчення кожного разу нові. Починають ловити самого Януковича - теж нічого не можуть. Вертольоти літають з корупціонерами - ніхто не пам'ятає, де тепер ці корупціонери. Пам'ятаєте арешт Бочковського (екс-глави ДСНС Сергія Бочковського. - ред.)? Красиво так його взяли під варту, прямо защипнули наручники. Гуляє він уже, подав до суду на поновлення на посаді», - резюмував нардеп.

За словами опозиційного політика, уряд не зважає на інтереси українців.

«Над нами знущаються відкрито, нічого робити не збираються. Те, що вони зараз роблять, - це вже просто знищення держави. Це повна зневага державним інститутом», - підкреслив голова парламентського підкомітету з прав людини.

Вадим Рабінович додав, що поточний тиждень - останній тиждень роботи Верховної Ради перед канікулами.

«Це єдиний тиждень, коли ми будемо засідати. А після цього буде ще довга перерва, щоб всі могли відкупитися. І виїхати, відкупившись, як Онищенко, як Клюєв, як всі інші. Що стосується подальшої вистави, її можна вести нескінченно, але ми вже не віримо. У мене виникають певні побоювання, що спеціально виносять справи недороблені трошки, щоб можна було їх відкинути потім», - зазначив лідер партії «За життя».


Він пояснив, чому так відбувається.

«Тому що генпрокурор призначений правлячою системою. Тепер правляча система в особі комітетів і депутатів свариться зі своїм генеральним прокурором, і в усе це я повинен повірити. У мене якось не виходить. Тому я все ж думаю, що є принцип банди. У банді своїх не здають», - уклав Вадим Рабінович.



Нагадаємо, ГПУ просить зняти недоторканність з народних депутатів Андрія Лозового (фракція «Радикальної партії»), Олеся Довгого (парламентська група «Воля народу»), Євгена Дейдея (фракція «Народний фронт»), Максима Полякова (фракція «Народний фронт») і Борислава Розенблата (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Читайте також: Вадим Рабинович виступив за зняття депутатської недоторканності з усіх нардепів