Мінфін і Коломойський досягнуть консенсусу найближчими днями
Співрозмовник також запевняє, що попередньої угоди вже майже досягнуто.
news-image

Про це йдеться у статті на Економічній правді, інформує «Є!».

 Відповідно до домовленостей з МВФ, державний Приватбанк залучив до перемовин з колишніми власниками банку консорціум компаній — Rothschild, FinPoint та EY.

ЕП вдалося поговорити з учасниками перемовин. За їхніми словами, відбулося три зустрічі з акціонерами або з їх прямими представниками.

"Наразі все сильно ускладнюється відсутністю консолідованої позиції наших владних органів і всіх тих, хто є бенефіціаром можливої транзакції. НБУ, наприклад, займає позицію агресивну — "треба йти судитися". Там взагалі не вірять, що буде досягнута якась угода. Мінфін займає трохи м'якшу позицію: "Ми хотіли б вірити, але не віримо". А банку хочеться найбільш м’якого рішення, щоб ніхто не підписував документи, які б вели до суду", — пояснює учасник перемовин.

За його словами, екс-акціонери поки що готові домовлятися.

"Я бачив, що та сторона готова домовлятися. Рівень бажаної домовленості сильно відрізняється від ідеалістичних уявлень держави, але бажання і розуміння того, що треба домовлятись, з того боку є. Те, що з того боку не визнають 190 млрд грн, це точно, зараз навіть важко назвати, на якій цифрі можна зупинитись", — каже співрозмовник ЕП, знайомий з ходом переговорів.

Те, що домовленість може бути досягнуто вже найближчим часом, ЕП повідомило і близьке до екс-акціонерів джерело. За його словами, у Коломойського нарікають, що Ротшильди вийшли на перший контакт лише 6 червня, тобто майже через півроку після націоналізації.

Співрозмовник також запевняє, що попередньої угоди вже майже досягнуто.

Читайте також: Стали відомі зобов'язання Коломойського щодо Приватбанку, які він не виконав