Суспільство
9 липня 2017
Безпечний відпочинок: основні помилки при нанесенні сонцезахисного крему
У дослідженні взяли участь 57 добровольців.
news-image

Не секрет, що тривале перебування на сонці небезпечне для шкіри. Щоб знизити ризик негативних наслідків, фахівці радять користуватися сонцезахисним кремом.

Інформує «Є!», з посиланням на expres.ua

Однак нове дослідження, проведене в університеті Ліверпуля, показало: багато людей наносять сонцезахисний крем не на все обличчя, повідомляє The Daily Mail. 

 У дослідженні взяли участь 57 добровольців. Учасників попросили нанести сонцезахисний крем, але ніяких інших інструкцій не давали. Потім вчені за допомогою спеціальних камер з'ясували, які частини лиця не були покриті кремом. Виявилося, в середньому добровольці пропустили 9,5% площі обличчя.    13,5% учасників не дали крем на повіки, а 77% - на зону між внутрішнім кутом ока і переніссям. Фахівці підкреслюють: в 90% випадків базально-клітинна карцинома (найбільш поширений вид раку шкіри) вражає голову і шию. 5-10% від усіх злоякісних пухлин шкіри.

Дослідження показало, люди часто залишають з області навколо очей при нанесенні сонцезахисного крему

Дослідження показало, люди часто залишають зони навколо очей при нанесенні сонцезахисного крему.Дослідники попросили добровольців застосовувати крем, не даючи їм ніяких вказівок

Дослідники попросили добровольців застосовувати крем, не даючи їм ніяких вказівок.

Тривожить, більше 90 відсотків базальних клітин карциноми зустрічаються на голові або шиї

 

Читайте також: Будинок найбагатшого наркобарона перетворили у люксовий готель