Події
9 липня 2017
Дітей загиблих воїнів АТО не пропускають на кордоні із Польщею
8 липня о 09:00 група планово виїхала з Києва і о 18:00 прибула до пункту пропуску на державному кордоні «Краковець».
news-image

Протягом 9 годин автобус із дітьми загиблих українських військових не може перетнути польський кордон на шляху до табору відпочинку у Німеччині.

Інформує «Є!», з посиланням на vectornews.net.

Листа із відповідною інформацією до Адміністрації президента, а також редакції Громадського надіслав представник Центральної спілки українців у Німеччині Віталій Дубас.

Він наголосив, що звернувся до Департаменту консульської служби МЗС України із проханням посприяти безперешкодному перетину державного кордону України групою дітей загиблих українських військових, котрі їдуть на відпочинок у дитячий табір в Німеччині.

Повідомляється, що 8 липня о 09:00 група планово виїхала з Києва і о 18:00 прибула до пункту пропуску на державному кордоні «Краковець».

Зазначається, що супроводжуючий лист від Департамента консульської служби МЗС України, був проігнорований працівниками Державної прикордонної служби України. 

За словами Дубаса, прикордонники підтвердили отримання листа службовою поштою, але відмовився дозволити в’їхати на територію пункту пропуску без черги.

Внаслідок цього автобус з дітьми опинився дванадцятим в черзі і після восьми годин був оформлений українською стороною на виїзд, але ще досі не може в'їхати в Польщу. 

Читайте також: Страшна аварія на Тернопільщині: автобус з туристами з'їхав в урвище та перекинувся
Читайте також: Порошенко привітав українців із Днем молоді