Події
20 січня 2015
Справу полковника харківської міліції, за вказівкою якого було проведено розгін Євромайдану, направлено до суду
Прокуратурою Харківської області завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) стосовно одного з колишніх представників керівного складу Харківського міського управління ГУ МВС України в області.
news-image

Встановлено, що за вказівкою полковника міліції, який мав забезпечувати охорону громадського порядку біля Академії внутрішніх військ МВС України 19 лютого 2014 року, почався розгін мітингувальників, інформує Є l Єдність.інфо із посиланням на прес-службу ГПУ.

Правоохоронці фактично застосували силу до мирних неозброєних людей. Кілька громадян отримали тілесні ушкодження.

Більше того, через недбалість колишнього правоохоронця до охоронюваного периметру, створеного міліціонерами, безперешкодно зайшло близько 100 так званих «тітушок», які побили мітингувальників, спричинили тілесні ушкодження представникам ЗМІ та розбили камери операторам кількох телеканалів.

Під безпосереднім керівництвом вказаної особи з місця проведення мітингу правоохоронцями безпідставно затримано та доставлено до райвідділу 12 мітингувальників, на яких незаконно складено адміністративні протоколи за ст. 185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції при виконанні ним службових обов'язків). При цьому жодного з «тітушок» міліціонери не затримали. Лише за втручання прокуратури всі постанови суду про 15-добовий арешт цих громадян скасовано.

Обвинувальний акт затверджено та направлено до Червонозаводського районного суду м. Харкова.

Довідково:
Матеріали щодо протиправних дій «тітушок» слідством виділено в окреме провадження за ч. 1 ст. 171, ч. 1 ст. 296 КК України (перешкоджання професійній діяльності журналістів та хуліганство).