Суспільство
9 липня 2017
Як позбутися від хронічного стресу: 8 варіантів
Нервова система в умовах хронічного стресу поступово виснажується, і в один чудовий момент нас перестають упізнавати домашні.
news-image

Хронічний стрес представляє куди серйознішу загрозу для нашого здоров'я. Випробовуючи роздратування постійно - тижні, місяці і навіть роки безперервно, - і не маючи можливості усунути його джерело, ми втрачаємо психічну рівновагу.

Інформує «Є!», з посиланням на terrawoman.ua.

Нервова система в умовах хронічного стресу поступово виснажується, і в один чудовий момент нас перестають упізнавати домашні. Щоб не перетворитися на нелюдимого хмыря, осоружного самому собі, людина починає боротися з апатією і виявляє, що її швидко перетворити на злість - а злитися значно приємніше, ніж взагалі абсолютно нічого не відчувати. Злість швидко переростає в гнів, гнів стає люттю.

Якщо вже ми вирішили вести боротьбу із стресом за допомогою люті, необхідно визначитися, в якому напрямі її випліскувати. Зриватися на людях, особливо на наших близьких - остання справа. Як би погано ми себе не почували, це не надає нам права зіпсувати настрій хорошій людині, тільки щоб поліпшити своє власне. Легше зганяти негативні емоції на собі, коханому - але і це не вихід. Почавши займатися самобичуванням з приводу і без, ви можете тільки посилити свій стан і впасти в депресію ще глибше. Так і до різання рук дійти можна, або, чого доброго, до думок про суїцид, а така перспектива нас не влаштовує.

 Звідси виведення: якщо ви сильно злитеся і це не проходить через декілька хвилин, злитеся правильно. Дайте люті вихід, проте постарайтеся, щоб жодна жива істота при цьому не постраждала.

1) Лайтеся. Придумайте собі ворога, до якого ви за усього бажання не доберетеся, - і ганьбите його на чому світ стоїть!

2) Поскаржтеся на те або тих, що або хто вас виводить з себе - другу, дереву, сонцю або вашому собаці. Можете навмисно перебільшувати, показово брехати, згущуючи фарби до тих пір, поки вам самим не стане смішно.

3) Пропишіть на папері все, що у вас в думках поганого. Детально, барвисто, не упускаючи анінайменшою злобинки. Перечитайте лист і знищіть його будь-яким вподобаним вам способом.

4) Завжди майте під рукою що-небудь, що не жаль знищити. Зберігайте застарілі документи, прочитані журнали - відчувши, що впадаєте в сказ, хапайте їх, відносьте в затишне місце і там порийте на шматочки. Сильну лють добре тамує розбита одним рухом глиняна посудина або скляна пляшка. Процес неквапливого збирання осколків з підлоги після такого спалаху діє заспокійливо. З часом ви навчитеся вкладати усю свою лють в руйнування непотрібних речей, і відразу ж після цього говорити з рідними або колегами по роботі рівним тоном, як ні в чому не бувало. Перевірено на собі.

5) Вигадуйте епіграми. На шефа, на ректора, на ЖЕК... та на кого завгодно. Висміюйте все, що вас дратує. Чим дотепніше вийде, тим краще. Відведіть душу!

6) Направте свій запал в творче русло. З шкідливості зробіть те, чого робити не хочеться : це буде ваша страшна помста всім і уся.

7) Вимотайтеся фізично.

8) Займіться любов'ю. 

Читайте також: В італійському аеропорту з'явився віртуальний фітнес-тренер для пасажирів (фото)