Події
10 липня 2017
Матіос пройшов поліграф
Керівництво та прокурори Головної військової прокуратури пройшли перевірку на поліграфі.
news-image

Заступник Генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос пройшов перевірку на поліграфі для уникання корупційних ризиків в розслідуванні щодо екс-міністра Доходів і зборів Олександра Клименка. Про це йдеться у повідомленні ГПУ в понеділок, передає «Є!»

На виконання наказу Генерального прокурора України від 12.07.17 перевірку на поліграфі пройшли керівники, слідчі та прокурори Головної військової прокуратури.

 

"За результатами поліграфічного дослідження відомостей, які потребували б реагування з боку правоохоронних органів - не встановлено", - сказано в повідомленні.

Дослідження проводилось за ініціативи Головної військової прокуратури "з метою перевірки та уникнення корупційних ризиків, а також інформаційних маніпуляцій під час розслідування кримінальних проваджень, зокрема злочинної організації під керівництвом колишнього Міністра доходів і зборів України Клименка, де суми збитків державі сягають 96 млрд грн, а майно 46 підозрюваних податківців арештовано судом на суму близько 1 млрд грн".

Перевірку військових прокурорів (у тому числі заступника Генерального прокурора України – Головного військового прокурора генерал-лейтенанта юстиції А. Матіоса) проводили фахівці контррозвідки СБУ за стандартами партнерських спецслужб іноземних держав.