Події
20 січня 2015
У Київській області земельний конфлікт переріс у стрілянину
На Бориспільщині місцевий мешканець, дізнавшись про те, що його син не порадившись з ним, продав земельну ділянку, застосував вогнепальну зброю до покупця та поранив його.
news-image

До Бориспільського міськвідділу надійшло повідомлення про те, що в садовому кооперативі «Чайка» в селі Гнідин, на Бориспільщині лунають постріли, інформує Є l Єдність.інфо із посиланням на прес-службу МВС.

На місце події одразу виїхали правоохоронці, які встановили, що там проживає 60-річний чоловік. Напроти його будинку знаходиться земельна ділянка та гараж, право власності на який він оформив на свого сина.

30-річний безробітний син, без згоди батька продав цю земельну ділянку.   Разом із новими власниками молодик приїхав до гаражу та повідомив батьку про продаж. У цей час батько разом із приятелями святкували «Василя» та вживали алкогольні напої.

Знаходячись під дією «оковитої» він схопив рушницю та зробивши постріл у гору, наказав незваним гостям зникнути. Повідомив, що земельна ділянка належить йому та він не віддасть її. Між чоловіками виникла штовханина, під час якої пролунав постріл. 49-річний покупець отримав вогнепальне поранення руки.

Правоохоронці на місці події вилучили рушницю, карабін та відповідні дозволи на них. Зброю направлено на експертизу.   За даним фактом слідчим відділом Бориспільського міськвідділу відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 ККУ (хуліганство), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Досудове розслідування триває.  

Однак, на цьому конфлікт не закінчився. Через два дні син разом зі своїм адвокатом знову приїхали до батька. Між ними виникла сварка та син зателефонував до міліції. На місце події терміново виїхала слідчо-оперативна група та для недопущення загострення конфліктної ситуації на місце події прибув начальник Бориспільської міліції, разом із своїм заступником.

Керівники правоохоронного відділу запросили конфліктуючі сторони до столу переговорів та попередили про недопущення порушень громадського порядку.   Переговори тривали декілька годин, після чого син із батьком дійшли згоди зустрітися в суді та пообіцяли більше не вчиняти протиправних дій.