Приватбанк може очолити німець - ЗМІ
Приват зараз - електричний стілець. Ніхто з місцевих особливо не хоче навіть подаватися на конкурс.
news-image

Директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Френсіс Маліж рекомендує на посаду голови Приватбанку Райнера Мюллера-Ханке.

Про це повідомило "Українським новинам" джерело, знайоме з ситуацією, пише «Є!».

"Наглядова рада банку 20 липня може прийняти відставку Шлапака з 24 липня і визначити виконуючого обов'язки голови правління", - повідомляє агентство.

Ймовірно, банк тимчасово очолить заступник голови правління Галина Пахачук.

Підбором кандидатів на пост нового голови правління Приватбанку займається рекрутингове агенство, термін відбору кандидата - два тижні, а значить, нового голову банку наглядова рада Приватбанку може призначити вже у кінці липня.

Його будуть відбирати із запропонованих агентством кандидатур.

При відсутності українських претендентів, пост голови правління може посісти німецький банкір Райнер Мюллер-Ханке.

Зараз Райнер Мюллер є членом рад FinComBank (Молдова) і азербайджанського AccessBank. Має ступінь магістра з економіки Вільного Університету Берліна (Freie Universität Berlin), навчався на економіста в університетах Гейдельберга і Мадрида.

В Україні він уже працював генеральним директором Swedbank у 2009-2013 роках. Він має більш ніж десятирічний досвід в сфері банкінгу в країнах Центральної та Східної Європи.

Повний перелік претендентів невідомий, але ніхто з українських фінансистів публічно не виявляв бажання очолити Приватбанк. Потенційні претенденти бояться складнощів, які можуть виникнути на новому місці роботи.

"Приват зараз - електричний стілець. Ніхто з місцевих особливо не хоче навіть подаватися на конкурс", - зазначив співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, голова правління націоналізованого Приватбанку Олександр Шлапак подав у відставку.