Суспільство
11 липня 2017
Протягом трьох років судова система в Україні буде відновлена, – Петренко
За його словами, для українських суддів буде організована нова система відбору.
news-image

Міністр юстиції України Павло Петренко розповів про зміни у системі правосуддя та прокоментував заборону російських інтернет-ресурсів президентом Петром Порошенком.

Своїми думками про хід реформи юстиції в Україні політик поділився в інтерв'ю для німецької газети Die Presse, передає «Є!».

Петренко зазначив, що поки із 8 тисяч суддів добровільно звільнилися лише 2 тисячі працівників Феміди, проте, як запевнив чиновник, звільнення не допоможе їм "уникнути відповідальності за незаконне збагачення або неправильно подані дані в електронних деклараціях".

Фактично ми створюємо нову систему правосуддя, де персонал набирається за абсолютно новими принципами, через публічні іспити. До того ж, усі без виключення судді більше не зможуть користуватися недоторканністю – їх можна буде притягати до відповідальності у судовому порядку, – зазначив міністр про впровадження реформи.

Також, за його словами, для українських суддів буде організована нова система відбору, таким чином, запевнив Петренко, "вже за три роки судова система буде відновлена".

Крім цього, міністр прокоментував рішення президента про заборону інтернет-ресурсів РФ: "Ці укази відповідають Конституції. На кону стоїть безпека українських громадян і української держави, а не обмеження або переслідування свободи слова. Зокрема, в цих соціальних мережах працює понад 800 груп, які нелегальними шляхами збирають дані українських громадян". Тому, впевнений він, "введення санкцій стало адекватною відповіддю".

Фактично ми ведемо війну з Російською Федерацією. І це було правильним рішенням, – зробив висновок політик.