Google інвестувала 800 тисяч доларів у роботів-журналістів, які зможуть формувати понад 30 тисяч новин на місяць для місцевих ЗМІ
Старт проекту призначений на 2018 рік.
news-image

Британське агентство Press Association отримало понад 800 тисяч доларів від Google для створення проекту проекту Radar, в якому новини писатимуть роботи.
Інформує «Є!», з посиланням на ru.golos.ua.
Передбачається, що роботи-журналісти зможуть формувати понад 30 тисяч новин на місяць для місцевих ЗМІ. Старт проекту призначений на 2018 рік.
Зараз над проектом Radar працюють п'ять чоловік, які намагаються автоматизувати новини з медицини, криміналу, зайнятості та інших сфер, отримані з відкритих джерел.
Radar допомагатиме місцевим газетам і сайтам справлятися з нестачею доходів від реклами і з інших джерел, створюючи ефективний з точки зору вартості контент.
Підкреслюється, що Radar не зможе повністю відмовитися від людей-журналістів, які продовжать редагувати новини і налаштовувати алгоритми їх написання.

Читайте також: «Треба спробувати в голові розділити війну і життя», - Зеленський розповів про своє відношення до концертів та фестивалів під час війни в Україні