Суспільство
20 січня 2015
Суд повернув Присяжнюку мільйони, вилучені під час обшуку
Мова йде про 1 млн. 717 тис. доларів США, 9 тисяч євро і 1млн. 250 тис. грн
news-image

Печерський суд повернув родині екс-міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка мільйони, вилучені під час обшуку за місцем проживання його сестри, повідомляє Є l Єдність.інфо із посиланням на Forbes.

Про це в блозі на "УП" пише секретар Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, народний депутат Дмитро Добродомов.

Як зазначає автор, цю інформацію вдалося дізнатися тільки після відповіді на офіційне депутатське звернення до Генпрокуратури України.

«Постановою слідчого судді Печерського районного суду м.Київ Підпалого В.В. від 25.07.2014 р. родині екс-міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка повернуто кошти, вилучені під час обшуку за місцем проживання його сестри Симонової Л.В. Мова йде про 1,717 млн доларів США, 9 тис. євро і 1,25 млн грн», − йдеться у блозі.

Як нагадує автор, наприкінці березня рішенням слідчого судді цього ж Печерського райсуду, на ці кошти було накладено арешт у ході досудового слідства по кримінальному провадженню, передбаченому ч. 5 ст. 191 КК України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах»).

Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

«Тим часом сам Присяжнюк переховується від слідства, втікши з країни разом з Януковичем та його прислужниками. Очевидно, повернуті кошти йому не будуть зайвими на чужині. Мабуть, не залишився обділеним і слідчий суддя Підпалий В.В., а як ще пояснити причину такого його рішення?» − пише Добродомов.