Події
14 липня 2017
МЗС закликає українців утриматися від поїздок до Єгипту та Індії
У МЗС зазначають, що 4 липня єгипетський парламент продовжив надзвичайний стан у країні на три місяці.
news-image

У цих країнах спостерігається погіршення безпекової ситуації, пише «Є!» з посиланням на ТСН.

Міністерство закордонних справ України попередило про складну безпекову ситуацію в Єгипті та Індії і закликало українців утриматися від подорожей до цих країн. 

У МЗС зазначають, що 4 липня єгипетський парламент продовжив надзвичайний стан у країні на три місяці. Це пов'язано із істотною активізацією на території Єгипту радикальних терористичних угруповань, включаючи "ІДІЛ". Бойовики дедалі частіше вчиняють теракти проти цивільних з урахуванням їхньої релігійної приналежності.

Тим, хто вже перебуває у Єгипті, МЗС радить не їздити до Синайського півострова та у пустельні районах на захід від долини ріки Ніл. В інших частинах країни українців закликають бути максимально пильними. Тих, хто перебуває у єгипетських курортах, закликають утримуватися від виїзду за межі місць організованого відпочинку.

Також громадянам України радять стежити за новинами у місцевих ЗМІ і повідомленнями на інформаційних ресурсах МЗС України та Посольства України в Єгипті.

Щодо Індії, то Міністерство закордонних справ України рекомендує утриматися від поїздок до штату Західна Бенгалія, у тому числі району Дарджилінг. Це пов'язано із загостренням безпекової ситуації у цьому регіоні.

Нагадаємо, щонайменше 23 єгипетських військових загинули внаслідок подвійного вибуху на півночі Синайського півострову 7 липня. Вибухнули дві автівки, які намагалися прорватися через військові пропускні пункти за межами прикордонного міста Рафах.