Україна
14 липня 2017
Через 5 років у нас не буде кому працювати, – мер Хмельницького
Знайти кваліфікованого працівника віком 25-35 років неможливо. Більшість з них у Польщі. Там отримують 1200-1500 євро.
news-image

У Хмельницькому зіштовхнулися з проблемою кадрового голоду. Про це Gazeta.ua розповідає мер Хмельницького Олександр Симчишин, інформує «Є!».

"У нас на комунальних підприємствах більше ста вакансій. І охочих йти на роботу немає. Бізнес у такій же ситуації. Знайти хорошого спеціаліста надзвичайно важко. Пів року шукаємо головного архітектора. Тричі оголошували конкурс - жодної заяви. Багато спеціалістів поїхали з країни. Знайти кваліфікованого працівника віком 25-35 років неможливо. Більшість з них у Польщі. Там отримують 1200-1500 євро. Тут будуть мати 5 тисяч гривень. Без належного рівня оплати праці ми цю проблему не вирішимо", - каже Симчишин.

У Хмельницькому відбувається лише внутрішня міграція. Люди з сіл їдуть у місто.

"Через 5-7 років у нас не буде кому працювати. Зараз на всіх комунальних підприємствах люди, яким по 50-55 років. Проблема досягла критичного рівня. Буває до мене приходить електрик після училища, шукає роботу. Пропоную: "Іди в жек". Не хоче. Стереотип, що там мало платять, непристижно. Хоча сам підробляє на халтурках і отримує зарплатню в конверті", - додав мер.

Читайте також:Україна має намір створити свою лоукост-компанію, - Омелян

Читайте також:Перші 100 тисяч українців скористались безвізом з Євросоюзом - ДПСУ