Суспільство
14 липня 2017
Як правильно наносити сонцезахисний крем: рекомендації дерматологів
Проведене в Ліверпульському університеті, виявило , більшість людей користуються сонцезахисним кремом неправильно.
news-image

Нове дослідження, проведене в Ліверпульському університеті, виявило , більшість людей користуються сонцезахисним кремом неправильно, передає «Є!» з посиланням на УНІАН.

У дослідженні взяли участь 57 добровольців. Учасників попросили нанести сонцезахисний крем, але жодних інструкцій не давали. Потім вчені за допомогою спеціальних камер з'ясували, які частини обличчя не були покриті кремом. Виявилося, в середньому добровольці пропустили 9,5% від всього обличчя. 13,5% учасників не нанесли крем на повіки, а 77% - на ділянку між внутрішнім кутом ока і переніссям.

Онкологи підкреслюють, що у 90% випадків базально-клітинна карцинома (найбільш поширений вид раку шкіри) уражає голову і шию. 5-10% від всіх злоякісних пухлин шкіри з'являються на повіках. Після розповіді про ризик виникнення злоякісних новоутворень на повіках ситуація майже не покращилася. Учасники все одно залишили без захисту майже 8% обличчя.

Експерти радять людям приймати додаткові заходи обережності, зокрема, носити сонячні окуляри. Медики рекомендують використовувати засоби з spf не менше 30 і керуватися інструкцією по нанесенню. Крім того, не варто перебувати на сонці з 11.00 до 15.00.

Читайте також:Як правильно вибрати морозиво: Поради заступника директора Союзу споживачів України

Читайте також:Синоптик розповіла, якою буде погода на вихідних